Gigaberuházásra készül az Opel Szentgotthárdon

Félmilliárd eurós beruházás keretében a jelenlegi évi 460 ezer darabos motorgyár mellett egy évi félmillió darabos kapacitású új gyárat épít az Opel. Az erről szóló megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és Reinald Hoben, az Opel-Vauxhall gyártásért felelős alelnöke jelentette be délelőtt a parlamentben. A szentgotthárdi gyárban nyolcszáz új munkahely létesül, és mintegy kétszáz további beszállítói munkahelyet is jelent a beruházás.

Opel, Szentgotthárd

A magyarországi GM Powertrain üzemében jelenleg hatszáz állandó és 350 bérelt munkás dolgozik. A 2012-ben felépülő új üzemben készülő Euro6-os motorok a Corsától az Insigniáig valamennyi Opel és Vauxhall modellbe bekerülnek, kezdve a Corsától az Astrán át az Insigniáig.

Magyarországon igencsak fellendülőben vannak az autóipari beruházások. A Mercedes Kecskeméten épít gyárat, hogy itt készítsék az A osztályt, az Audi pedig győri gyárát bővíti hatalmas beruházás keretében, így a motorgyártás és autó összeserelés után komplet autógyártás is zajlik majd az üzemben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.