Börzével támadják a munkanélküliséget Budán

Állásbörzét rendez május 14-én, csütörtökön a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Óbudán. Számos céget várnak a kereskedelemből, a gyártás-termelés területéről, de adminisztratív munkák és az államigazgatásban meghirdetett állások közül is válogathatnak az érdeklődők. Lesz munkajogi szaktanácsadás és próbainterjú is.

Állásbörzét rendez május 14-én, csütörtökön a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ I., II., III. kerületi és szentendrei kirendeltsége. Az érdeklődők reggel kilenctől délután egyig az állásajánlatokon kívül felnőttképző intézmények kínálatát is böngészhetik a III. kerületi Heltai J. tér 7. szám alatt, vagy kérhetik a börzén kiállító alapítványok és non-profit szervezetek munkatársainak segítségét, tanácsait.

Érkeznek majd cégek a kereskedelemből, a gyártás-termelés területéről, de adminisztratív munkák és az államigazgatásban meghirdetett állások közül is lehet válogatni. A rendezvény ingyenes, a szervezők végzettségtől, munkaerő-piaci tapasztalatoktól függetlenül mindenkit várnak. Az álláskeresők próbainterjúkon is ellenőrizhetik felkészültségüket, ehhez azonban előzetesen be kell jelentkezni a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ kirendeltségén. A szakemberek a mustrán a többi között ingyenes munkajogi tanácsadást is tartanak a munkaviszony létesítésének jogi szabályairól, az igénybe vehető támogatásokról.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a börzén sok középfokú végzettségű és diplomás ember vesz részt, a szakképzettségi skála széles spektrumát képviselve. A kiállító cégek a mustra ideje alatt részletesen tájékozódhatnak a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) hátrányos helyzetűek foglalkoztatását megkönnyítő decentralizált programjairól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.