BorsodChem ügy: a Wanhua nem bomlasztani készül - állítják a kínai cégnél

Immár a Financial Times-ban is megjelent a Borsodchem körüli tulajdonosi vita. A vállalat irányítási szándékait eddig sem titkoló Wanhua vezérigazgatója úgy fogalmazott: nem bomlasztani szeretnének.

Nem olyan erőként szeretnénk megjelenni, amelyikről azt lehetne mondani, hogy rombol - mondta Financial Times adott szerdai nyilatkozatában Jiansheng Ding, a kínai Wanhua Industrial vezérigazgatója. Kifejtette, hogy stratégiai szándékuk a BorsodChem (BC) fejlesztése mind technológiai, mind pénzügyi oldalon.

Mint ismeretes az ázsiai vállalat megszerezte a kazincbarcikai cég mezzanine hiteleinek (alárendelt kölcsöntőke) egy részét, majd kijelentette: át kívánja venni a vállalat irányítását. A jelenlegi többségi tulajdonos a Permira kockázati befektetési alapok vezetői persze erről hallani sem akarnak. A helyzetet az nehezíti, hogy a BC közel egymilliárd eurós hitelállományának egy része hamarosan lejár ennek átstruktúrlásról viszont meg kellene egyezniük a feleknek, ami eddig nem történt meg.

A BorsodChemet többségi tulajdonosának a Permirának a partnere is megszólal az írásban. Christian Neuss úgy fogalmazott: nem vagyunk ellenük, ám úgy kellene viselkedniük, mint egy felelős részvényes, vagyis támogatniuk kellene a jelenlegi reorganizációs elképzeléseket. (Munkatá

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.