Túl drága a Nike a magyaroknak, le is húznak több rolót

A közeljövőben várhatóan több Nike-márkaboltot is bezárnak Magyarországon - értesült a Pénzcentrum, mert a világcég termékei túl drágának bizonyulnak a magyar vásárlók számára.

A következő hónapokban várhatóan több Nike-márkaboltot is bezárnak Magyarországon. Az egyes üzletekbe már alig rendelnek új termékeket, van olyan bolt, amely már csak a jelenlegi árukészlet eladásával próbálkozik, míg egyes üzletekben más cégek termékeit (például teniszruházatot) is kínálnak. Sokatmondó, hogy az elmúlt évek egyik legnagyobb kiskereskedelmi fejlesztésének számító KÖKI Terminál plázában sem lesz márkaboltja a sportruházati cégnek.

A magyarországi Nike-márkaboltok legtöbbje franchise üzletként működik, azaz egy hazai  vállalkozás üzemelteti őket. A legnagyobb forgalmat a Westendben található üzlet hozza, míg más budapesti bevásárlóközpontokban - például az Árkádban és az Aréna Plázában- meglehetősen döcögősen üzemelnek az üzletek.

A Pénzcentrum piaci forrásokból úgy értesült, a Nike legnagyobb problémája, hogy termékei drágának számítanak a magyar vásárlók számára, még a legnagyobb konkurensnek számító Adidashoz képest is. Ugyanakkor elsősorban presztízsokok miatt az üzletvezetőknek kötelező a prémiumtermékekből is jelentős készletet tartani, még akkor is, ha ezek a legdrágábbak, és ezek iránt a legkisebb a kereslet.

"Az elmúlt évben a Nike alaposan felülvizsgálta a márkaüzleteket működtető kereskedelmi partnereit, amelynek következtében több üzlet is bezárt. Jelenleg azon dolgozunk, hogy a 2012-es év első hónapjaiban új partnerekkel, új Nike üzleteket nyissunk meg. A vásárlók addig is megtalálják legújabb termékeinket az ország számos pontján, többek között az Intersport, a Hervis, és a Playersroom boltokban, illetve a Spuri futó, és a Football Factor foci szaküzletekben." - mondta Tóth Attila, a Nike Magyarország menedzsere.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.