Bokros nyugdíjreformot sürget

Bokros Lajos szerint az új kormánynak a rövid távú válságkezelő intézkedésekkel párhuzamosan meg kell alapoznia a hosszú távú szerkezeti reformokat is. A volt pénzügyminiszter, az MDF európai parlamenti listavezetője erről a Globális Tudás Alapítvány pénteki budapesti rendezvényén beszélt.

Bokros: az új kormánynak meg kell alapoznia a strukturális reformokat

A rendezvényen neves külföldi előadók, hazai gazdaságkutatók, külföldi jegybankelnökök részvételével a fiskális  politika makrogazdasági összefüggéseit tekintik át a résztvevők.Bokros Lajos elmondta: már beszélt Bajnai Gordonnal és arra  ösztönözte, hogy a rövid távú válságkezelő intézkedések mellett a  hosszabb távú reformfolyamatot is elő kell készíteni, teljes  paradigmaváltást kell megalapozni.

Helyesnek ítélte a nyugdíjkorhatár tervezett emelését. Elmondta: felvetette az új kormányfőnek, hogy ezzel együtt át kell tekinteni a nyugdíjasok helyzetét is, illetve teljesen át kell reformálni a  korai nyugdíjaztatás, köztük a rokkantnyugdíjazás rendszerét.

Zdenek Tuma, a cseh jegybank elnöke előadásában felvetette, nem lehet külön kezelni az unión belül az eurózóna országainak problémáit, illetve a közép-kelet-európai államok helyzetét, hiszen  a két országcsoport gazdasága számos tekintetben összefügg, jelentős  mértékben kötődik egymáshoz. Emiatt a gazdasági-pénzügyi krízis  kezelését átfogóan kell megvalósítaniuk a nyugat-európai vezető  országoknak is - mondta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.