Biztonságosabb internet napja

Negyedévente változtassunk jelszót, állítsuk be, hogy gyerekeink milyen tartalmú, korhatárú oldalakat, mennyi ideig nézhetnek és ügyeljünk, hogy a közösségi portálokon kikkel, mit osztunk meg- hívta fel a figyelmet a Microsoft február 11-én, a biztonságosabb internet napján.

A gyerekek és a fiatalok azok, akik aktívan, de nem kellő odafigyeléssel használják az internetet. Sok olyan oldalt, kéretlen e-mailt nyitnak meg, amik vírusokat tartalmazhatnak, és így adataikhoz, jelszavaikhoz, egyéb személyes dolgaikhoz (fotók, videók) rosszabb esetben mások hozzáférhetnek, jobb esetben törlődhetnek. A számítógép és így saját magunk védelmében ezért gépünket előzetesen jelszóval célszerű levédeni, egy vírusirtó programmal felszerelni, a különböző jelszóval védett fiókjainkat pedig más-más jelszóval levédeni- tanácsolta Szilágyi Bernadett,a Microsoft program menedzsere.

A közösségi portálokon a legtöbben nem figyelnek személyes védelmükre: minden percben kiírják mit éreznek, hol vannak, az alapadatoknál pedig minden, apró adatot, ami szükségtelen, viszont sokan visszaélhetnek vele. Szintén az adatok biztonsága miatt fontos, hogy legális helyről szerezzen be valaki szoftvereket, zenéket, játékokat. Sok olyan alkalmazás és játék van, amihez a gyerekek a gyártó honlapján keresztül ingyenesen és biztonságosan hozzájuthatnak- mondta Szilágyi Bernadett.

A biztonságos internet használatról bővebben a webvelem.hu oldal foglalkozik, ahol karikatúrákkal is felhívják a figyelmet a virtuális világ lehetséges veszélyeire.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.