Biztatóan indult a kockázati tőke program

Szinte minden Magyarországon bejegyzett kockázatitőke-alapkezelő jelentkezett az Új Magyarország Kockázati Tőke Program közvetítői pályázatára, sőt néhányan mind a közös alap pályázatra, mind a co-investment alap kiírásra pályáztak - közölte Zoltán Csaba, a Start Tőkegarancia Zrt. vezérigazgatója, biztatónak nevezve hogy nagy számban jelentkeztek a tőkealap-kezelők.

Az április 6-ai határidőig a pénzügyi programot szervező Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.-hez (MV Zrt.) 18 kockázati tőkealap-kezelő társaságtól 23 pályázat érkezett be, közülük 18-an a felzárkózó régiókban finanszírozó közös alap alprogramra, 5-en a Közép-magyarországi régióban működő co-investment alap alprogramra jelentkeztek.

A vezérigazgató megjegyezte: szinte biztos, hogy a kiírásban szereplő 35 milliárd forintot meghaladják az igények.

A Start Tőkegarancia Zrt. vezetője szerint az értékeléskor a legmagasabb pontszámot elérő, vagyis a legjobb pályázatok lesznek a befutók, ami javítja a program sikeres megvalósításának esélyét.

Korábban Oláh László, a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) elnöke nyilatkozott úgy, hogy az Új Magyarország Kockázati Tőke Program indulása kedvezően fog hatni a gazdasági növekedésre, mert újabb fejlesztési forrásokat nyit meg a hazai kis- és középvállalkozások finanszírozására, ráadásul nem hitelt, hanem saját tőkét juttat.

Az Új Magyarország Kockázati Tőke Programban a tőkealap-kezelők révén 35 milliárd forint európai és nemzeti, a magánforrásokkal együtt 50 milliárd forint válik kézzelfogható támogatássá a hazai kis és középvállalkozói szektor korai, valamint növekedési szakaszban lévő vállalatai számára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.