Bízik magában a Concorde Alapkezelő

A befektetési alapkezelőknek szabad kezet adó abszolút hozamú alapokban látja a jövőt a Concorde Alapkezelő. A társaság külföldön terjeszkedik (Máltán indítottak négy alapot), azt remélve, hogy nem csak a hazai befektetőket tudják megszólítani.

A cég szerint az alacsony jegybanki alapkamatok, a csökkenő kötvényhozamok egyre inkább a magasabb haszonnal kecsegtető, ám valamivel kockázatosabb termékek felé terelik a befektetőket.

Szabó László, a Concorde Alapkezelő igazgatóságának elnöke szerint a magyar piacon alacsony a befektetői bizalom, amit jelez, hogy a lakossági megtakarítások jelentős része – több mint kétharmada – rövid távú kötvényekben fekszik.

A társaság azonban bízik abban, hogy a zuhanó hazai kamatok láttán itthon is mind többen keresnek alternatív befektetési lehetőségeket. Ezt szerintük az értékesítési csatornák megnyitásával – ma már az alapkezelő a befektetési alapjainak zömét a privátbanki szolgáltatásokon át, vagyis nem saját hálózatában értékesíti – ki is tudják majd használni. „Ha jó hozamokat érünk el, akkor a vevők maguktól meg fogják találni a céget” – mondta Szabó László.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.