Bízik az OTP-ben a Moody's

A Moody's hitelminősítő intézet az általa 2011. október 4-én leminősítést valószínűsítő figyelő listára vett, OTP Bankra és OTP Jelzálogbankra vonatkozó hitelminősítések felülvizsgálatát lezárta és azokat a 2011. november 25-i döntésének megfelelően változatlanul megerősítette - közölte ma az OTP.

Ennek értelmében az OTP Bank Nyrt. deviza szenior adósság besorolása "Ba1", a deviza alárendelt adósság besorolása (Lower Tier2) "Ba2", míg a deviza alárendelt (Upper Tier2) adósság minősítése "Ba3 (hyb)". A forint- és devizabetét minősítések "Ba1/Not-Prime" és "Ba2/Not-Prime", utóbbi az ország minősítéséből adódó plafonnak megfelelő szintű. A társaság "D+" pénzügyi erő besorolása nem változott. A minősítői besorolás a Bank euro-övezeti válsággal szembeni relatív ellenálló képességét és a nemzetközi diverzifikáció előnyeit tükrözi – írja a Portfolio.hu.

Az OTP Jelzálogbank Nyrt. "Ba1/Not-Prime"-ra és "Ba2/Not-Prime" forint- és devizabetét minősítéseit szintén megerősítésre kerültek, utóbbi az ország minősítéséből adódó plafonnak megfelelő szintű. A társaság "D+" pénzügyi erő besorolása nem változott. Az összes minősítés minősítői kilátása negatív.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.