Bill Gatest elzavarnák a Microsofttól

A Microsoft 20 legnagyobb befektetője közül 3 azért lobbizik, hogy eltávolítsák a céget alapító Bill Gatest az elnöki pozícióból.

Ez az első alkalom, hogy a vállalat nagy részvényesei ilyen igényt fogalmazzanak meg – írja a VG.hu. A mintegy egy év múlva a Microsoft vezérigazgatói székéből távozó Steve Ballmert már eddig is érték támadások a részvényesek részéről.

A Reuters beszámolója szerint a 20 legnagyobb befektető közül hárman fogtak össze annak érdekében, hogy eltávolítsák Bill Gatest a Microsoft elnöki pozíciójából. A „szövetségesek” összesen mintegy 5 százalékos részesedéssel bírnak a cégben, ez azonban aligha lesz elegendő akaratuk érvényesítéséhez. Azt azonban kristálytisztán jelzi, hogy a részvényesek változást akarnak. Bár a Microsoft továbbra is meghatározó szereplője a technológiai iparnak, az okostelefonok és tabletek térhódításához egyelőre nehezen alkalmazkodik a vállalat.

Az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva a Reuters azt írja, hogy a három befektetőt az aggasztja, hogy az igazgatóság elnökeként Bill Gates hatékonyan meg tudja akadályozni az új stratégiák elfogadását és alkalmazását, s így az új vezérigazgatót is korlátozhatja abban, hogy mélyreható változtatásokat indítson el a vállalatnál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.