Biatorbágyon bővít a Huawei

Biatorbágyon hoz létre logisztikai központot a kínai Huawei, amely havonta háromezer kamiont indít útjára nyugat felé. Egyre több országot szolgálnak ki Magyarországról.

Minden Európába szánt termékét Magyarországon viszi az európai piacra a Huawei Technologies Hungary – jelentette be Bin Junszong ügyvezető. A kínai, távközlési infrastruktúra-berendezéseket szállító cég közel 30 ezer négyzetméteres, havonta 3 ezer kamiont indító logisztikai központot létesít Biatorbágyon. A biatorbágyi logisztikai központot partnerként az DHL és a Westlog üzemelteti, innen szolgálják ki az Európa, Észak-Afrika, Oroszország és Közel-Kelet országaiban működő ügyfeleiket.

A cég a termelését is növeli Magyarországon. Ennek keretében az eddigi, jórészt vezeték nélküli távközlési hálózatokhoz szükséges berendezéseken kívül, a vállalat portfóliójában szereplő – vezetékes, mobil, optikai, adatforgalmi és egyéb más – berendezés összeszerelése is elindul, 2015-ig. Ezért a Huawei által közvetlenül és közvetve foglalkoztatottak száma a jelenlegi másfél ezernek duplájára, 3 ezerre emelkedik. A termelési feladatokat a Flextronics pécsi és a Foxconn komáromi üzeme látja el. A Magyarországon 2010 óta működő ellátási központból a jelenlegi 40 helyett 55 országot szolgálnak majd ki. 

A Huawei a Vodafone teljes mobil infrastruktúráját szállítja, de a Magyar Telekom megújult maghálózatába is szállított. A cég beszállítóként részt vesz az európai uniós előírásoknak megfelelő, 112-es segélyhívó rendszer kiépítésében, valamint két, nagy távközlési szolgáltató vezetékes, optikai hálózatát is másodpercenként 100 Gbit-os sebességűre fejlesztette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.