Bezárja regionális irodáit az Adidas

A német Adidas, az értékesítés alapján a világ második számú sportszergyártója ötmillió euró adózott eredményt ért el az első negyedévben, 97 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 169 milliónál.

Mindössze ötmillió euró adózott eredményt ért el a német Adidas az  első negyedévben, 97 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 169 milliónál. Az elemzők százmillió euró körüli adózott eredményre számítottak.

A várakozástól megdöbbentően elmaradó teljesítményt egyebek között árfolyamhatásokkal és az alapanyagárak emelkedésével magyarázta a vállalat,amely százmillió eurós takarékossági programot jelentett be. Ennek részeként bezárják valamennyi európai és ázsiai regionális irodát, és átvilágítják az értékesítői hálózatot.

A legnagyobb európai sportszergyártó bevétele az első negyedben 1,7 százalékkal 2,58 milliárd euróra csökkent a tavalyi első  negyedévi 2,62 milliárdhoz képest. A cég kedden megerősítette korábbi előrejelzését, amely szerint egész évben bevételcsökkenés várható, körülbelül öt százalékig terjedő ütemben. Az okok között említették, hogy tavaly a labdarúgó Európa-bajnokság emelte a bevételt, és ez idén hiányzik.

A világelső Nike is visszaesésről számolt be kedden. Az amerikai cég üzemi eredménye éves szinten csaknem 80 százalékkal, 58 millió euróra csökkent. Ágazati elemzők több mint háromszor ekkora, 179 millió euró üzemi eredményt valószínűsítettek az első negyedévre. A Nike már márciusban jelezte, hogy spórolásba kezd, és bezárt három cipőgyárat Kínában, egyet pedig Vietnamban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.