Máris bezár az új pacsai baromfi-feldolgozó

A veszteséges termelés miatt másfél év után bezár a másfél milliárd forintból felépült, 800 ezer pulyka és 3 millió csirke vágására alkalmas pacsai baromfi-feldolgozó. A lehetséges vevők között emlegetik Csányi Sándort, a beruházást hitelező OTP Bank első emberét.

A veszteséges termelés miatt bezár a másfél éve másfél milliárd forintos beruházással felépített pacsai baromfi-feldolgozó – írja a Zalai Hírlap.

Az ok a veszteséges termelés. Emiatt az üzemeltetést végző Zalai Baromfifeldolgozó Kft. tulajdonosai – a baromfitermelők öt beszerzési és értékesítési szövetkezete, valamint a Zala-Cerealia Kft. és az Első Zalai Takarmanyipari Kft. – a cég végelszámolásáról döntöttek.

A végelszámolást Somogyi Ferenc, a többek között a Zalabaromfit felszámoló TM-Line vezetője végzi.

Az OTP által finanszírozott beruházás teljes költségvetése közel 1,5 milliárd forint volt. Ehhez 401 millió forint vissza nem térítendő állami, továbbá 224 millió forint munkahelyteremtő támogatást kapott a kft.

Torda Csaba ügyvezető feltételezte, hogy a 800 ezer pulyka és 3 millió csirke vágására alkalmas üzem hamarosan új tulajdonoshoz kerül.

A lehetséges vevők között emlegetik az OTP kiterjedt agrárérdekeltségekkel rendelkező elnökét, Csányi Sándort.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.