Betett a fagy a MÁV-nak Óbudán

Erősen kezdte az évet a MÁV szép és új esztergomi vonalán. A hét első munkanapján már reggel megbénult a vonatforgalom a kormányzati propaganda szerint tavaly állítólag elkészült vaspályán. A munkába, iskolába igyekvő utasokkal kitömött szerelvények hosszasan vesztegeltek a főváros kapujában.

Amíg hideg az idő, menjenek inkább gyalog, vagy autóval! Ezt tanácsolta egy vasutas a Piliscsabáról fél nyolc után elindított, de csak Óbudáig jutó vonaton összezsúfolódott utasoknak. Az egyenruhás tudta, mit beszél. A MÁV 2-es számmal jelölt vonalát ugyanis nem kormánydöntés vagy természeti katasztrófa kényszerítette térdre. A menetrendet a téli hónapokban nem szokatlan fagy borította fel.

Méghozzá azzal, hogy használhatatlanná tette az egyik váltót. Lapunkat a MÁV arról tájékoztatta: a reggeli órákban az óbudai vasútállomás Nyugati pályaudvar felé eső végénél egy kitérő váltója a hidegben működésképtelenné vált. A lefagyott szerkezet javításán a társaság szakemberei dolgoznak.

A vasút közlése szerint a meghibásodás csak időleges fennakadást okozott a vonatközlekedésben. A vonatforgalom 7 óra 58 perckor újraindult. A kényszerű leállás miatt három vonat késett. A legnagyobb késés a MÁV forgalmi szolgálata szerint 40-45 perc volt. A menetrend szerinti közlekedés azonban csak a délelőtti órákra áll helyre teljesen.

A késést valamiért lényegesen hosszabbnak érző utasokat a közúti közlekedés előnyben részesítésére biztató vasutas mindenesetre alighanem lelkiismeretes tanácsot adott a hozzá fordulóknak. Az idei tél első valamirevaló fagyos reggelén a hideg miatt használhatatlanná váló vasúti váltó ugyanis jelzi: az Európai Unió 44,5 milliárd forintja nem volt elég ahhoz, hogy Aquincum és Esztergom között a vasút mindent megkapjon, amire szüksége lehet a színvonalas vonatforgalom biztosításához.

Váltófűtésre például nem biztos, hogy futotta. Így a hétfő reggelihez hasonló esetek a tavaszi olvadásig akár újra előfordulhatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.