Beszáll a Wallis a magyar Praktikerbe

A magyar hátterű Wallis és a Praktiker eddigi német ügyvezetője közösen alapították meg a barkácsláncot átvevő céget. Most a versenyhivatal engedélyére várnak.

Új tulajdonoshoz került a magyar Praktiker: az áruházlánc tulajdonában lévő ingatlanok a Veres Tibor tulajdonában lévő Wallis Csoporthoz, az áruházakat működtető cég pedig a Praktiker jelenlegi ügyvezetője, Karl-Heinz Keth irányítása alá került - adta hírül a Wallis és a Praktiker.

A Wallis Csoport, valamint a Praktiker ügyvezetője abban állapodtak meg, hogy az áruházakat üzemeltető céget, valamint az ingatlanokat a jövőben együtt kívánják működtetni egy, a Wallis Csoport többségi tulajdonában álló közös cég keretében. A felek reményei szerint a Gazdasági Versenyhivatal az e vonatkozásban szükséges engedélyt még 2016 első negyedévében megadja.

A hazai Praktiker német anyavállalata 2013-ban kezdeményezte a németországi Praktiker felszámolását. Ezzel egy időben elkezdték eladni a külföldi Praktiker-láncokat. A magyar Praktikert 2015 januárjában a Svájcban bejegyzett, ismeretlen tulajdonosi hátterű Papag AG vette meg.

A Wallis és a Praktiker mai közleménye egyelőre nem szól arról, hogy a Papag miért adta fel a Praktikerben lévő tulajdonát. A befektetők a magyarországi üzletmenetet továbbra is Praktiker márkanév alatt folytatják, és a beszállítói körben sem várható változás. A Praktikernél jelenleg 1100 ember dolgozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.