Bérmegállapodás a villamosenergia-iparban

Megszületett a villamosenergia-ipari bérmegállapodás, melynek értelmében az ágazat dolgozóinak reálbére 1,7, az egy főre jutó szociális juttatások pedig 1,8 százalékkal emelkednek. A holnapra tervezett demonstráció elmarad.

A Villamosenergia-ipari Társaságok Munkaadói Szövetsége (VTMSZ) elfogadta az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ), illetve a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének (BDSZ) az idei ágazati bérmegállapodással kapcsolatban tett, a reálkeresetek 1,7 százalékos, valamint az egy főre jutó szociális juttatások mértékének 1,8 százalékos emelésére vonatkozó kérését - közölte az EVDSZ.

Az MVM-nél szintén megoldódott a Villamosenergia-ipari Ágazati Kollektív Szerződést sértő magatartással kapcsolatos probléma és megszületett a csoportszintű megállapodás is - teszik hozzá. (Korábbi véleményük szerint az állami energiacsoport év eleje óta késve fizette a dolgozók béren kívüli juttatásait.) Mindezek következtében a holnapra meghirdetett demonstráció elmarad - tudatta az EVDSZ elnöksége.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.