Berlini charterrel bővül a sármelléki repülőtér kínálata

A nyári menetrendi időszakban már évek óta működő frankfurti, hamburgi és düsseldorfi járatok mellett áprilistól berlini chartert is közlekedtet a Lufthansa Sármellékre

Josef Mutsch, a hévízi központú, a járatokat szervező Mutsch Ungarn Reisen utazásszervező ügyvezetője elmondta: április 16-tól indulnak és október 22-ig közlekednek idén a chartergépek a négy német város és a FlyBalaton repülőtér között. Frankfurtból és Hamburgból szombatonként, Berlinből és Hamburgból pedig minden második szombaton érkeznek a Lufthansa Regional gépei.

Hozzátette, hogy tavaly a légiforgalomban nem sikerült teljesíteni előzetes terveiket, de idén mintegy 4500 vendéget várnak repülővel a nyugat-magyarországi térségbe. A légi utasok mintegy 70 ezer vendégéjszakát jelentenek Hévízen, Zalakaroson és Sárváron.

Reményt keltőek az előzetes foglalások, amelyeket a korábbihoz képest több marketinggel és egy új üzleti partner bevonásával erősítenek Németországban. A Mutsch Ungarn Reisenben kisebbségi részt vásárolt az egyik legjelentősebb német, gyógy- és wellness turizmusra szakosodott idegenforgalmi vállalat, a bejegyzés már folyamatban van - fejtette ki Josef Mutsch, egyelőre a társaság nevének közlése nélkül.

Az ügyvezető elmondta még: üzleti partnerük és a Magyar Turizmus Zrt. részvételével a múlt héten kezdődött egy Németország déli részét érintő roadshow, amely kifejezetten Hévíz, Zalakaros, Bükfürdő és Sárvár népszerűsítését szolgálja. Március közepén pedig német újságírók nagyobb csoportja érkezik Sármellékre, s három napon át a térség idegenforgalmával ismerkednek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.