Benzinkúti minidiszkontokat nyit az Auchan?

Több mint két tucat diszkontboltot nyithat az Auchan a Lukoil benzinkutakon - értesült a hvg.hu. A hírportál információi szerint Budapesten lenne a legtöbb üzlet, de vidéken közepes méretű városokban is terjeszkedne a francia bolthálózat. Az Auchan eddig sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem kívánta a hírt.

Úgy hírlik, hogy a rendszer franchise alapon működne: a termékeket és a márkát az Auchan adná, de a boltok és a berendezések a Lukoil-kutaké lennének.

Az Auchan kommentárja szerint - bár nem erősítették meg a Lukoillal közös vállalkozás tervét - a lánc régóta kutatja, hogy hogyan lehetne a nagyméretű hipermarketeken túli üzletmodellel elérni itt a vásárlókat.

A hazai kereskedelmi láncok közül ugyanis az Auchan az, amelyik szinte kizárólag a nagyméretű városszéli hipermarketekkel van jelen a piacon, míg a versenytársak - Tesco, Spar, CBA - városközponti üzletekkel is rendelkeznek. Emellett a piac nagy kérdése a diszkontok - Lidl, Aldi - nyomulása, ami hosszú távon alaposan kikezdheti a hipermarketek pozícióját.

A benzinkúti üzletek ötlete nem új: a Spar éppen tavaly októberben indította be egy budapesti XI. kerületi OMV-kúton az első Spar-expresszt, egyelőre tesztjelleggel. Idén februárban már öt tesztbolt működött az OMV-kutakon.

A kisebb Auchan-diszkontok tervét Dominique Ducoux, az áruházlánc magyarországi vezérigazgatója már márciusban megemlítette. A diszkont ebben az összefüggésben azt jelentené, hogy az Auchan-boltok olcsóbbak lennének a belvárosokban üzemelő versenytársaknál. Ugyanakkor ezzel a lépéssel az Auchan a nagy vetélytársat, a Tescót próbálja előzni: a Tescónál is épp most készülnek arra, hogy a városközponti kis üzletek árait levinnék a Tesco hipermarketek áraihoz.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.