Benzin- és más kedvezmények a Tigáztól

Többek között üzemanyagár-, telefonelőfizetési és bankszámlakedvezményeket biztosít a legalább egy éve pontosan fizető ügyfelei számára a Tigáz.

Különböző, így például az Agipnál, a Vodafone-nál vagy az Unicredit Banknál árkedvezményre jogosító kártyát vezet be a Tigáz – jelentette be Cesare Cuniberto, az olasz ENI tulajdonában lévő, hajdúszoboszlói központú gázszolgáltató csoport elnöke.

Az úgynevezett Tigáz-hűségkártyát azok igényelhetik, akik legalább egy évig a 15 napos fizetési határidőn belül egyenlítik ki bankjukon keresztül a gázszámlát. Ezért a – szintén ENI-hátterű – Agipnál 10 forintos üzemanyag- és egyéb árkedvezmények járnak, a Vodafone-nál 10 százalék jár a Matrix csomag havidíjából, és új előfizetőik készülékár-kedvezményt is kapnak, az Unicreditnél pedig több ingyenes szolgáltatást biztosító Tigáz Számlacsomag igényelhető. Ezen túlmenően két tucat egyéb, például turisztikai elfogadóhellyel is szerződtek.

Cesare Cuniberto kérdésekre leszögezte: a Tigáz a jelenlegi gazdasági-jogi környezetben nem tud gázdíjkedvezményt biztosítani. Hozzáfűzte ugyanakkor, a körülmények tükrében folyamatosan vizsgálják a lehetőségeket.

Csapó Róbert kereskedelmi igazgató kérdésünkre elmondta: ha egy kártyabirtokos kicsúszik a gázszámlafizetési határidőből, felfüggesztik a kártya érvényességét, ami három hónap türelmi időn belül visszaállítható. Kifejtette: a Tigáz 1,255 millió ügyfelének mintegy 80 százaléka rendesen fizet. Közülük most 130-150 ezren felelnek meg a feltételeknek. További több százezer fogyasztójukat ugyanakkor bevonhatónak ítélte.

Cesare Cuniberto kérdésünkre reményét fejezte ki arra nézve, hogy a veszteséges Tigáz a válságadó 2012 utáni kivezetése után már nyereséget érhet el. Alessio Lilli, az ENI Hungaria ügyvezetője arra a felvetésünkre, hogy viszont a nyereséges vállalkozásokat sújtó Robin Hood-adót a kormány a duplájára emeli, úgy fogalmazott, még vizsgálják ennek lehetséges hatásait. A befektető képviselői leszögezték, hosszú távon kívánnak maradni és beruházni a magyar piacon.

Az a Tigáz-akció, miszerint a tönkrement EMFESZ fővárosi (korábban értelemszerűen a Főgázhoz tartozó) fogyasztóinak átvételével jelentősen növelnék lakossági ügyfeleik számát, felemás képet mutat. Az EMFESZ-től ugyanis 60 ezer ügyfelet vettek át, ám számuk ma már csupán 40 ezer. Cesare Cuniberto leszögezte, hogy eme fogyasztóikat továbbra sem extra árkedvezményekkel, hanem szolgáltatásaikkal igyekeznek megtartani. (Egy adott területen mindenki egységes gáztarifát fizet, függetlenül a konkrét szolgáltatótól.)

Ennek kapcsán arra emlékeztetett, hogy saját hagyományos területükön – jellemezően Kelet-és Közép-Magyarországon – a Főgáz által átvett volt EMFESZ-ügyfelek jó része is visszaáramlik hozzájuk. A visszaszerződési folyamat tehát általános jelenség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.