Már előremenekül az Orbán-kormány, olcsóbb lesz az internetezés is

A sertéshús után a tej, a tojás, a baromfi áfája is öt százalékra csökkenhet, az éttermi szolgáltatásoké két év alatt ugyancsak, olcsóbb lesz az internetezés, az állam meg nullszaldósra faragott működési költséggel üzemel. A jövő évi büdzsét mindezek miatt az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetésének nevezte a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály elmondta, A jövő évi költségvetés biztosítja, hogy mindenki léphessen egyet előre, a büdzsé nagyobb biztonságot nyújt a magyar állampolgárok számára. A tervezetet szerdán juttatja el a tárca a Költségvetési Tanácsnak, amelynek 10 nap alatt kell véleményeznie a dokumentumot.

Az adócsökkentés miatt kieső bevételekre, illetve az otthonteremtési támogatások növelése miatt emelkedő kiadásokra fedezetet jelentenek a gyorsuló gazdasági növekedésnek és a fehéredő gazdaságnak köszönhető pluszbevételek: az idei 2,5 százalék után jövőre 3,1 százalékkal bővülhet a gazdaság – mondta a miniszter. A büdzsében 2,4 százalékos GDP-arányos hiány mellett az államadósság is tovább csökken – tette hozzá.

Az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése mellett a kormány arra készül, hogy az éttermi szolgáltatások áfáját 27 százalékról 18 százalékra mérsékelje, amely 2018-ban tovább csökkenhet 5 százalékra – ismertette.

Mérséklődik az internethasználat forgalmi adója is, ami – tehetjük hozzá – önironikus húzásnak tűnik az internetadó bevezetésének a szándéka fényében. Az internetadó ötletétől tavalyelőtt csak tömegtüntetéseken sikerült eltántorítani az Orbán-kormányt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.