Bejelentésre készül az E-Star

Felfüggesztették az E-Star papírjainak kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén, nem sokkal a nyitást követően. Miután a kurzus egyik irányban sem lőtt ki, a legvalószínűbb magyarázat, hogy a menedzsment fontos bejelentésre készül.

Az E-Star részvényárfolyama fél órával a nyitás után 435 forinton állt, azaz 1,27 százalékos pluszban volt, amikor felfüggesztették a kereskedését. A kényszerszünet az E-Star kötvényeit is érintette.

Az oka még nem ismert, de az előjelekből arra lehet következtetni, hogy fontos bejelentésre készül a vállalat menedzsmentje. Mint ismert, az E-Starnak október 24-én jár le egy kötvénye, s ennek refinanszírozása egyelőre nem megoldott. Lehetséges, hogy a cég menedzsmentje most ezzel kapcsolatos bejelentésre készül.

A vállalat egyes önkormányzatok távfűtésén sokat veszít, ugyanis a helyhatóságok nem fizetnek rendesen a szolgáltatásért. Legutóbb, pénteken, a távfűtési szezon elején Sárospatak önkormányzata döntött úgy, hogy az E-Startől függetleníti magát, több százmillió forintos kifizetetlen számlát maga mögött hagyva.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.