Beindul az Audi új motorfejlesztő központja

A 2013 novemberében kezdődött bővítés befejezésével újabb jelentős állomáshoz érkezett az Audi Magyarországon – monda Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója. Az új motorfejlesztő központot a német konszern 1600 négyzetméteren, 5,4 milliárd forintból húzta fel. A 2001-ben kezdődött motorfejlesztés a vállalaton belül kiemelt helyen áll - jelentette ki.

A központban hat új fékpadot helyeztek üzembe, összesen 12 fékpadon vizsgálják és fejlesztik a motorokat a négyhengerestől a tizenkét hengeresig. Az ügyvezető igazgató elmondta azt is, hogy 2016 végére kétszeresére szeretnék bővíteni a motorfejlesztő központot.

Oliver Hoffmann, az Audi Hungaria Motor Kft. motorfejlesztési vezetője elmondta, hogy jelenleg kétszáz féle motortípuson dolgoznak Győrben és a legtöbb Audiban szerte a világban "győri szív dobog". Összesen 209 fejlesztő mérnök és munkatárs dolgozik különböző projekteken, mint például súrlódásoptimalizálás, motorakusztikai vizsgálatok, vagy új motorváltozatok fejlesztése - tette hozzá.

Magyarország gazdaságának fejlődését leginkább a tavaly 10 százalékkal bővülő Németországba irányuló export határozza meg, amelyben kiemelkedő szerepe van az Audi Hungaria Motor Kft.-nek – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Győrben a központ átadásán.

Szijjártó Péter felidézte: a kormány célja 2010-ben az volt, hogy Magyarország Európa termelési központja legyen, amely csak akkor lehetséges, ha a járműiparnak kitüntető szerepet biztosítanak. Magyarországon ma a járműgyártás "kirobbanó formában van", 2013-hoz képest tavaly 23 százalékkal, 6651,5 milliárd forintra nőtt az iparág termelési értéke, a Németországba irányuló export pedig 23,2 milliárd eurót tett ki - fűzte hozzá.

A járműiparban tavaly 132 ezer ember dolgozott, 16 százalékkal több, mint a megelőző évben. Az Audi Győrben 11 500 embernek ad közvetlenül munkát.

Lieselore Cyrus, a Német Szövetségi Köztársaság budapesti nagykövete kiemelte, hogy az a sikertörténet, ami több mint húsz éve kezdődött Győrben, folytatódik "a világ legnagyobb motorgyárában". Magyarország gazdasága számára fontos a fejlődés, az új munkahelyek teremtése, mert így alakulhat ki Németország és Magyarország számára is egy „kölcsönösen előnyös helyzet".

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.