Befűt a Veolia Százhalombattán

Észre sem vették a fogyasztók, de október 30-án a százhalombattai fűtöművet átvette a Veiola. A meglepetést elkerülendő, most szóltak.

A Veolia Energia Magyarország július elején írt alá megállapodást a GDF Suez Energia Magyarországgal a városban működő fűtőművet üzemeltető Dunai Hőtermelő Kft. százszázalékos tulajdonrészének megvételéről. Az ügylet végrehajtását október közepén meghozott végzésében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is jóváhagyta.

A társaság most már ténylegesen átvette a százhalombattai fűtőmű üzemeltetését, ezzel újabb városban kapcsolódik be a távhőszolgáltatáshoz szükséges hőenergia előállításába - idézi a közlemény Fernezelyi Ferencet, a Veolia Energia Magyarország kereskedelmi igazgatóját.

A tájékoztatás szerint a mintegy másfél éve átadott, 25,2 megawatt (MW) névleges teljesítményű, korszerű fűtőmű összesen 4200 lakás hőenergia-szükségletét termeli meg a településen, de a tranzakció a lakossági távhőszolgáltatást csak közvetve érinti. A szolgáltatásért ugyanis a helyi, városi távhőszolgáltató társaság felel, és ez a társaság áll közvetlenül szerződésben a százhalombattai fűtőművet működtető Dunai Hőtermelő Kft.-vel, megvásárolva a távfűtés ellátásához szükséges hőmennyiséget.

Az idei távfűtési szezon október 15-én rendben, fennakadás nélkül elindult, a fogyasztók a fűtőmű tulajdonosváltásából semmit nem érzékeltek, mert ez a távfűtés napi működését nem befolyásolta - közölte a Veolia.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.