Bedobta lapjait a pókermilliárdos

Padlóra küldte saját cégének részvényárfolyamát Anurag Dikshit, a PartyGaming társalapító-tulajdonosa. A világ legnagyobb online szerencsejáték-szervezője ugyanis meglepetésszerűen eladta 28 százalékos részesedésének kétharmadát, 308 millió dolláros (54 milliárd forintos) bevételre szert téve ezzel.

Az eladási ár a hétfő esti záróárnál 12 százalékkal alacsonyabb volt. Bejelentésének hírére az árfolyam Londonban 12,6 százalékkot zuhant. Igaz volt honnan, hiszen a kurzus az elmúlt 12 hónap során megduplázódott. Sokáig nem örülhet a pénznek a Gibraltáron élő, indiai származású Dikshit, ugyanis tiltott szerencsejáték-szervezésért tavaly decemberben elítélte és 300 millió dolláros bírság megfizetésére kötelezte egy amerikai bíróság.

Elemzők szerint hosszú távon a felhasználóbarát felülete miatt népszerű PartyGaming profitálhat Dikshit visszahúzódásából. Pozitívan értékelték az újabb intézményi befektetők megjelenését és azt, hogy a céget 1997-ben megalapító Dikshit lépésével megkönnyítette a legális visszatérést az ígéretes amerikai piacra.

Utóbbihoz azért még az is szükséges, hogy Dikshit a nála maradt 10 százaléktól megszabaduljon akár úgy, hogy eladja, akár úgy, hogy átadja saját jótékonysági alapítványának. A lényeg, hogy az amerikai törvények szerint büntetett előéletű ember nem vehet részt a szerencsejáték-szervezésben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.