Budapestről Bécsbe költözik a Lufthansa regionális központja

Európa vezető légitársaságának Közép-Európáért felelős központja elköltözik Budapestről. Az ok azonban nem a helyi gazdasági környezet.

Január elsejétől nem Budapesten működik majd a Lufthansa közép-európai regionális központja – jelentette be Ofer Kisch, a légitársaság régiónkért felelős vezetője. A régiós ügyeket 2014-től Bécsből irányítja a Lufthansa-csoport – közölték a légitársaság által szervezett sajtóbeszélgetésen. 

Az okokról Ofer Kisch azt nyilatkozta: a döntésben nem játszott szerepet a helyi gazdasági környezet. Inkább az az átszervezés az oka, amely a Lufthansa teljes irányításában megy végbe: a feladatokat centralizálják, s mivel a csoport része az Austrian Airlines is, annak központjából irányítják majd a regionális tevékenységet. 

Regionális menedzserként továbbra is Ofer Kisch felel a területért, ám az általa irányított csapat a bécsi reptéren található Austrian Airlines-központba költözik. Magyarországon egy kisebb értékesítésért felelős csapat marad, amelynek viszont nem lesznek regionális feladatai, csak és kizárólag a helyi értékesítésért lesz felelős. Antal Gábor vezeti majd ezt a területet, mint eddig is. Nem költözik a Brussels Airlines két embere, és Budapesten marad a regionális pénzügyi és HR-csapat is. 6-8 ember költözik, s jelen állás szerint összesen 20 ember marad Budapesten.

Antal Gábor elmondta: a Malév csődjének évében, 2012-ben sok kihívásra kellett választ találniuk, növelték a frekvenciát München és Frankfurt felé, ma 86 járatot üzemeltet Budapestre a Lufthansa, míg a csoport, beleértve a Swisst és az Austrian Airlinest és a Brussels Airlinest is, összesen 128 járatot működtet Budapestre.

A légitársaság idén eddig 1,8 százalékkal növelte a helyi utasszámot, a teljes csoportot számítva pedig 4,3 százalékkal növekedett a forgalom. A német társaság jelenleg piacvezető a transzatlanti útvonalakon, a Lufthansa 24, míg a teljes csoport 35 százalékát fedi le a piacnak. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.