Balesetveszélyes hajszárítók

Tíz vizsgált hajszárítóból hetet balesetveszélyesnek talált a fogyasztóvédelem. Ezek burkolata hő hatására deformálódik, elolvad, akár meg is gyulladhat, más esetben pedig a feltüntetett teljesítmény felét se adják le.

Az elmúlt egy évben ellenőrzött hajszárítók kétharmadánál talált súlyos hibát a fogyasztóvédelem, a nem megfelelő termékeket kivonják a forgalomból - tájékoztatta kedden a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az MTI-t.

Figyeljünk oda, mivel szárítunk (képünk illusztráció)
A model is prepared backstage before walking in the 3.1 Phillip Lim Fall 2010 show during New York Fashion Week February 17, 2010. REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES - Tags: FASHION)

A laboratóriumi vizsgálatok során 10 féle termékből hét bizonyult balesetveszélyesnek. A nem megfelelő védelem miatt a készülékek egy részénél a burkolat meglágyulva deformálódott, kigyulladt és sok esetben csak poroltóval volt megelőzhető, hogy sűrű, mérgező füst kíséretében elégjen - közölte az NFH.
A hatóság elrendelte, hogy a nem biztonságos hajszárítókat vonják ki a forgalomból.

A tájékoztatás szerint sok készülék esetében tapasztaltak gyenge hővédelmet, illetve voltak olyan hajszárítók is, amelyekbe egyáltalán nem építettek be erre szolgáló alkatrészeket. Ezért ezek burkolata a túlzott hő hatására deformálódik, elolvad és meg is gyulladhat.

Sok esetben az elektromos vezetékezés és a szerkezeti kialakítás is eltért a jogszabályokban előírtaktól, és olyan hajszárító is volt, amely a feltüntetett 1800 wattos teljesítménynek még a felét sem produkálta - közölte a fogyasztóvédelem.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.