Bajban az Opel

A koreai fejlesztőket okolják az új Corsa gyártásának késésért az Opelnél. A Handelsblatt információi szerint a vállalat legfontosabb volumenmodelljének indítása hónapokat is késhet, ez pedig veszélybe sodorhatja a cég profitabilitási céljait.

Eredetileg 2012-ben indult volna az Opel Corsa gyártása, azonban jelenleg úgy tűnik, a vállalat egyik legfontosabb termékének sorozatgyártása legalább 9 hónapot csúszik - írja a Portfolio.hu.

Ez súlyos csapás lenne a válság során nehéz helyzetbe jutott vállalatnak, amely az újrastrukturálás költségeitől eltekintve már idén nyereségessé kívánt válni, 2012-től pedig az egyszeri költségekkel együtt is a profitabilitás elérése volt az elsődleges cél. Ez azonban a Corsa késésével kérdésessé válik.

A menedzsment azonban mindent megtesz, hogy a Corsa esetleges 2013-as indulásával együtt is tartsa a profitabilitási-tervet, ezt pedig újabb költségcsökkentésekkel kívánják elérni, amely elsősorban az Astra modelleket érinti majd.

A Corsa fejlesztésénél jelentkező hibákért nem a német üzemek a felelősek, hiszen a kompakt modell platformját a General Motors koreai részlege tervezi. A probléma az, hogy a Corsa alapjául szolgáló alkatrész-együttes közel 100 kilogrammal nehezebb, mint azt eredetileg tervezték.

Az Opel vezetése belső körből származó információk alapján lemondott a koreaiak által tervezett platformról, és az új alkatrész-csoportot a rüsselsheimi nemzetközi fejlesztési központban tervezik meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.