Bajban az Electro World

Az Electro World jelenleg ideiglenes fizetési moratórium alatt áll, ami a csődvédelmet megelőző lépés.

Az elektronikai áruházakat működtető Electro World Kft. jelenleg ideiglenes fizetési moratórium alatt áll, várja a Fővárosi Ítélőtábla döntését a benyújtott csődvédelmi kérelemről, miközben jelentős konszolidációs lépéseket is tesz a nyereséges működés érdekében - idézte Nagy Károly Andrást, az Electro World cégcsoport vezetőjét az MTI nyomán a Hírszerző.hu

Az Electro World jelenleg ideiglenes fizetési moratórium alatt áll, ami a csődvédelmet megelőző lépés
Allee bevásárlóközpont, megnyitása, első vásárlók Electro World műszaki áruház, sorállás, tömeg, vásárlók (volt Fehérvári úti Skála áruház helyén épült új bevásárlóközpont)

Az Electro World Kft. februárban kért csővédelmet, de a Fővárosi Bíróság illetékesség hiányában elutasította ezt. A társaság a döntést megfellebbezte az ítélőtáblánál. A kft. most ideiglenes fizetési moratórium alatt áll, ami a csődvédelmet megelőző lépés - fejtette ki a csoport vezetője.

A Fővárosi Bírósághoz benyújtott csődvédelmi kérelmet a bíróság azzal utasította el, hogy nem illetékes az ügyben. Ezt azzal indokolta, hogy az ügyet ott kell tárgyalni, ahol az első peres, a tartozások miatti felszámolási eljárást indították a cég ellen. Ez azért a Pest Megyei Bíróság, mert a kft. székhelye korábban Budaörsön volt.

A csoport vezetője elmondta, időközben a cég székhelyet váltott, s tavaly október óta már Budapesten van bejegyezve. Ezért is nyújtották be a csődvédelmi kérelmet a Fővárosi Bírósághoz.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.