Bajban az egyik legnagyobb mezőgazdasági kereskedelmi vállalat

Nehéz helyzetbe került az egyik legnagyobb magyar mezőgazdasági kereskedelmi vállalat, az IKR Kereskedelmi Zrt. A megoldáson már dolgoznak.

Jelentős változások a bábolnai székhelyű IKR Kereskedelmi Zrt-nél. Az elsősorban mezőgazdasági gépek és alkatrészek forgalmazásával, valamint szervizeléssel foglalkozó és országos hálózattal rendelkező IKR Zrt. működésében komoly nehézséget okozhat, hogy a teljes forgalom közel felét adó New Holland gépek kereskedelme, legkésőbb a következő év áprilisában megszűnik– mondta el a Nolnak Szaxon Attila, a vállalat vezérigazgatója.

 Ennek oka, hogy a New Holland felmondta a forgalmazási szerződést a társasággal. A New Holland gépek forgalmazását a jövőben a cseh hátterű Agrotec fogja ellátni Magyarországon. Mindezt az erőgépeket gyártó vállalat azzal indokolta, hogy átalakítja értékesítési rendszerét, s régiókban gondolkodik. Az új területi központ pedig Csehországban lesz.

Az IKR Zrt a következő hónapokban emiatt fokozatosan leépíti a New Holland gépek forgalmazását, amelyet a közeljövőben igyekszik egy új márkával helyettesíteni. A társaság tájékoztatása szerint a szerviz szolgáltatást és alkatrész ellátást a jövőben is igyekszik biztosítani partnerei számára.

Ezzel együtt azzal is számolni kell, hogy a forgalmazási jog megszűnése akár súlyos működési problémákat is okozhat, amely a jelenlegi dolgozói létszám jelentős és kényszerű csökkenését is maga után vonhatja. Amint a jelenlegi folyamatok letisztulnak, a társaság vezetése sajtótájékoztatót fog tartani.

Minden esetre a IKR Kereskedelmi Zrt. egészen eddig szépen muzsikált. Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint 2012-ben 5,1 milliárd forint forgalmat bonyolított, amely után 37,4 millió forint volt az adózott eredménye, ugyanez egy évvel korábban 5,2 milliárd és 55,6 millió forint volt. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.