Bajban a Macskanyelv csoki gyártója

Működésének helyreállítása érdekében csődeljárás indult az ismert magyar édességeket gyártó és forgalmazó Karamell-Snack Kft.-nél. A kalocsai székhelyű cég készíti többek közt a Macskanyelv csokoládékat.

Csődvédelmet kért hazánk egyik meghatározó édesipari cége, a Karamell-Snack Élelmiszergyártó Kft. - írta a Napi Gazdaság Online. A céghez köthető többi között a Macskanyelv csokoládé, a Cherry Love konyakmeggy, a Ropi nevű sós pálcikák vagy a Zizi cukrozott búzapehely is.

A Bács-Kinkun Megyei Bíróság január 21-én ideiglenes fizetési haladékot adott a kalocsai székhelyű Karamell-Snack-nek, majd múlt pénteken elrendelte a csődeljárását, amellyel további 90 napos fizetési moratórium illeti meg a vele szembeni követelések teljesítésében.

A csődeljárás okairól még nem kívánt lapunknak nyilatkozni a cég ügyvezetője, aki későbbre ígért tájékoztatást. Céljuk a működés feltételeinek mielőbbi biztosítása. A céggel szemben 2010 novemberétől négy közjegyzői végrehajtás indult, a legutóbb 2012. januárjában - írja a lap. 

A Karamell-Snack Kft.-t 2000-ben hozták létre a Karamell Sütő- és Édesipari Rt.-ből kivált, magyar részvényesek. A cég honlapja szerint fénykorában három telephelyen (Kalocsa, Gyomaendrőd, Kiskunmajsa) mintegy 300 dolgozót foglalkoztatott. "Stratégiai célunk, hogy a korszerű táplálkozás irányába ható fejlesztéseink eredményeként a Karamell a hazai édesipar meghatározó társasága legyen" - olvasható a társaság honlapján.

A Karamell-Snack kötelezettségállománya 2010-ben jelentősen megugrott, ennek oka főként egy egymilliárd forintos MFB-től felvett jelzáloghitel volt. Az édességgyártó ugyanakkor abban az évben visszafizette korábbi deviza- és beruházási hitelét a CIB Banknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.