Bábolna-ügyben vádlott lett Tátrai

Vádat emelt Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatója és Mezei László, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. volt ügyvezetője ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Vádat emelt Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatója és Mezei László, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. volt ügyvezetője ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.A ménesbirtok volt ügyvezetőjét tettesként, az MNV volt vezérigazgatóját felbujtóként vádolják a Komárom-Esztergom Megyei Bírósághoz benyújtott vádiratban - tájékoztatta az MTI-t Miskolczi Ivett, a főügyészség szóvivője.

Az ügyben azért indult nyomozás, mert a ménesbirtok vezetője vélhetően jogcím nélkül utalt át 365 millió forintot az állami kézben lévő és felszámolás alatt álló Bábolna Zrt.-nek. Az ügyészség Medgyasszay László volt kereszténydemokrata képviselő feljelentése nyomán rendelt el nyomozást. A politikus korábban arról számolt be, hogy Mezei Lászlótól úgy értesült, az átutalásra Tátrai Miklós adott utasítást. A nyomozás során kiderült, hogy a pénz egy takarékszövetkezet számláján landolt.

Budai Gyula, a termőfölddel kapcsolatos visszaélések feltárására kinevezett miniszterelnöki megbízott feltételezése szerint ez az összeg aztán Tátrai Miklóshoz és Czunyi Anikóhoz, a Bábolna Zrt. volt vezetőjéhez köthető bankszámlára került. A politikus korábban elmondta: az a jogcím, amelyre hivatkozva átutalták a Bábolna Zrt. felszámolójának a 365 millió forintnyi közpénzt, nem lehetett valós, mert ugyanezért pár nappal előbb az MNV Zrt. már elszámolt 417 millió forintot a társaságnak.

Tátrai Miklós bilincsben távozik a bíróságról
Tátrai Miklós bilincsben távozik a bíróságról
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.