Ázsiába tart az MVM-elnök?

Lapunk értesülései szerint Fidesz-körökben felmerült, hogy Faragó Csaba távozna a Magyar Villamos Művek elnöki székéből, és esetleg Szingapúrba kerülne nagykövetnek. Az MVM elnöke ezután Baji Csaba vezérigazgató lehetne. A megkérdezettek kitérő válaszokat adtak.

 

Fidesz-körökben felmerült az állami Magyar Villamos Műveket (MVM) a tavalyi kormányváltás óta elnökként irányító Faragó Csaba esetleges távozásának gondolata – értesült lapunk.

 

Eszerint Faragó Csaba szingapúri nagykövet lenne, amit erősít, hogy az előző kormány által kinevezett Somogyi Ferenc hamarosan távozhat a délikelet-ázsiai ország nagyköveti posztjáról.

 

Más forrásaink szerint a hír nem igaz, és csupán azok terjesztik, akik alaptalanul éket kívánnak verni Faragó Csaba és az áramholdingot vezérigazgatóként irányító Baji Csaba közé.

 

Az iparágban visszatérően a két MVM-vezér állítólagos ellentétéről pletykálnak, amit a párt gazdasági hátországának igen átláthatatlan belső mozgásaival kötnek össze.

 

Az érintettek ugyanakkor közös sajtóbeszélgetésükön - a tudósítások szerint - cáfolták a híresztelést.

 

Akik Faragó Csaba távozására számítanak, úgy vélik, az elnöki poszt túl kevés mozgásteret engedett az MVM ügyeiben. Ezért azt valószínűsítik, hogy egy ilyen lépés után Baji Csaba töltené be az elnöki tisztséget is.

 

Hivatalos források lapunknak Faragó Csaba esetleges távozásának lehetőségét nem cáfolták és nem is erősítették meg. Kérdésünkre az MVM-től azt a választ kaptuk, hogy most várható közgyűlésükön ilyen napirendi pont nem szerepel, egyebekben a tulajdonoshoz irányították lapunkat. Az MVM tulajdonosát irányító Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól megkeresésünkre nem kaptunk választ, a Külügyminisztériumból pedig a diplomáciai szokásokra hivatkozva nem kaptunk választ.

 

Faragó Csaba az első Orbán-kormány alatt irányította az állami privatizációt végző ÁPV Rt.-t, ezen keresztül pedig többek között az akkor még állami Dunaferr elnöki posztját is betöltötte. Az előző nyolc év során magántársaságok - így bankok - irányító testületeiben vett részt. Egy ízben felmerült, hogy a Gyurcsány-kormány a dublini kereskedelmi képviselet vezetésével bízná meg.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.