Nem módosítja a kormány a jövő évi növekedést

A kormány nem módosította jövő évre vonatkozó növekedési előrejelzését, jelenleg továbbra is 1,5 százalékos GDP javulással számol 2012-re - jelentette be Giró-Szász András, kormányszóvivő. Matolcsy reálgazdasági tervet készít.

A kormány nem módosította jövő évre vonatkozó növekedési előrejelzését, jelenleg továbbra is 1,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol 2012-re. Ugyanakkor folyamatosan figyeli a gazdasági növekedéssel kapcsolatos európai prognózisokat, és érzékeli a 2012-es növekedéssel kapcsolatos változásokat az Európai Unió (EU) tagállamaiban - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtökön. A szóvivő hozzáfűzte, a kormány megvárja, hogy a német kormány hivatalosan módosítsa-e 2012-es előrejelzését.

Ezzel vélhetően a napokban megjelent sajtóértesüléseket igyekezett cáfolni a kormány, miszerint jövőre már csak 0,9 százalékos növekedést terveznek a költségvetésben szereplő 1,5 százalék helyett. Egyébként a piaci elemzéseket, független elemzői véleményeket tekintve valószínűleg még a 0,9 százalékos ráta is túl optimista volna, hiszen többen egyenesen recessziót prognosztizálnak.

Elmondta, hogy a miniszterelnök felkérte a nemzetgazdasági minisztert, hogy mindezek figyelembe vételével egy reálgazdasági növekedési tervet állítson össze, a kormány - ha szükséges - ennek alapján dönt majd a 2012-es növekedési elvárásokról. Arra vonatkozóan, hogy mikorra készülhet el ez a növekedési terv, Giró-Szász András nem mondott dátumot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.