Az OTP megerősítette: tárgyal az EBRD-vel

Folynak a tárgyalások az OTP Bank és az EBRD között, erősítették meg a pénzintézetnél. A megbeszélések központi eleme egy 200 millió euró összegű alárendelt kölcsöntőke.

Az OTP Bank megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), azt azonban nem, hogy 200 millió eurónál nagyobb összegről, amint arról a Reuters adott hírt a bank ukrán leánybankjának vezetőjét idézve.

Dimitrij Zinkov, az OTP Bank ukrán leánybankjának vezérigazgatója a Reutersnak nyilatkozva úgy vélekedett: a korábban jelzett 200 millió eurónál nagyobb összegű alárendelt kölcsöntőkéről is megállapodás születhet az OTP csoport és az EBRD között a nemzetközi hitelintézet májusi közgyűléséig. Az OTP Bank médiakommunikációs osztálya erre reagálva a következőt közölte: "folynak tárgyalások az EBRD-vel, a megbeszélések központi eleme egy 200 millió euró összegű alárendelt kölcsöntőke nyújtása az OTP Banknak".

Az már tudható volt, hogy az OTP Bank olyan megállapodásra készül az EBRD-vel, ami tovább erősíti a tőkepozícióját. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az együttműködésről csupán annyit árult el, hogy az nem jár majd új részvények kibocsátásával.

A pénzintézet március végén több mint 400 milliárd forint (1,4 milliárd euró) összegű kölcsön felvételéről is megállapodást írt alá a magyar állammal, a bank a piaci feltételekkel kapott forrást a vállalati és a lakossági hitelezés bővítésére használja fel. Az állam a kölcsönt a nemzetközi szervezetektől - Európai Unió, Nemzetközi Valutaalap (IMF) - kapott 20 milliárd eurós forrásból nyújtja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.