Az OTP-nek van üzlet a trafikban

Speciális pénzügyi csomagot kínál a nemzeti dohányboltoknak az OTP. A bank szerint ugyanis a most nyertes trafikosok hitelből szeretnék majd megindítani az üzletet.

Még nem tudni pontosan, hol és hogyan indulhatnak az új trafikok, ám máris jó üzletet lát az OTP Bank az új piacban. A pénzintézet abból indult ki, hogy a most kiadott több mint ötezer, húsz évre szóló koncesszió gazdáinak az új trafikok megfelelő szintű beindításához, az üzlethelyiség kialakításához, az induló árukészlet beszerzéséhez több millió forintra lesz szüksége, amelyet az érintettek többsége – az OTP várakozásai szerint – hitelből fog majd finanszírozni. 

A koncessziót magánszemélyként lehetett elnyerni húsz évre, ám a trafikot egyéni vállalkozóként vagy betéti társaság beltagjaként elnyert koncesszióval lehet üzemeltetni. Ez alapján a bank azt valószínűsíti, hogy a nyertesek jelentős része kezdő vállalkozás lesz.

„Egy induló vállalkozás finanszírozására nagyon nehéz megoldást találni, főleg a jelenlegi gazdasági helyzetben" – magyarázza Csonka Tibor, az OTP Bank MKV üzletágának ügyvezető igazgatója. Nehezítő körülmény, hogy a legtöbb finanszírozási lehetőség és hitelkonstrukció már egy lezárt üzleti évhez kötött. A hitel a kezdő vállalkozásoknak ezért kétségkívül nehezen elérhető, általánosságban könnyebb helyzetben van az a vállalkozó, aki valamilyen ingatlant fel tud mutatni fedezetként.

A bank a dohányboltok majdani üzemeltetői számára egy speciális, az erre a vállalkozói körre szabott pénzügyi megoldást dolgozott ezért ki. A pénzintézet számukra kialakított folyószámlahitel-konstrukciójának igénylésekor nem kell lezárt üzleti év, és számlaforgalom sem, és a koncessziónyertesek induló vállalkozásai egy könnyített hitelbírálaton esnek majd át. Az üzleti tervben feltüntetett árbevétel 10 százalékát, koncessziónként azonban legfeljebb 5 millió forintot ad induló hitelként a bank – az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességvállalása mellett.

A pénzintézet ezenkívül a nyerteseknek kedvezményes számlavezetést, kártyaterminál-telepítést kínál, sőt a nyertesek számára külön vonalat is létrehozott, hogy érdeklődni tudjanak a bankcsoport más szolgáltatásairól is, hiszen a társaság még a megfelelő ingatlan felkutatásában is segítséget szeretne nyújtani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.