Az orosz milliárdosnak mégis kéne a Strabag negyede

A Strabag osztrák építőipari konszernben korábban birtokolt 25 százalékos részesedésének visszavásárlásáról tárgyal Oleg Deripaszka orosz üzletember - írta kedden egy osztrák gazdasági lap.

Az orosz milliárdos érdekeltségébe tartozó Basic Element (BasEl) augusztus elején megerősítette, hogy érdeklődik a visszavásárlás iránt. "Már csak az a kérdés, hogy megengedheti-e magának" - mondta a Wirtschaftsblattnak Diana Klein, a Strabag szóvivője. Deripaszka visszavásárlási opciója október 15-én jár le.

A milliárdos 2007-ben vásárolt 25 százalékos tulajdonrészétől 2009 áprilisában, a gazdasági válság miatt vált meg.A Wirtschaftsblatt arról is írt, hogy a Strabag 500 millió eurós megbízást kaphat Szocsiban, az olimpiai építkezéseken. A szerződést "bármelyik nap aláírhatják". A vállalatnál azt remélik, hogy ez még a féléves eredmény közzététele, augusztus 31-e előtt megtörténik.

Az idei első negyedévben mérsékelte veszteségét a legnagyobb kelet- és közép-európai építőipari konszern. Az adózott eredmény az előző évihez képest 9 százalékkal 128,7 millió euró veszteségre javult, a megrendelés állomány pedig 15,6 milliárd euróra növekedett a beszámolási időszakban.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.