Az Oman Oil volt a titokzatos Mol-vevő

15,4 százalékra növelte eddigi 8,4 százalékos részesedését a Molban a menedzsment teljes körű bizalmát élvező, az Ománi Szultánság tulajdonában lévő Oman Oil.

Rákapott az Ománi Szultánság tulajdonában lévő Oman Oil Company a Mol ízére. Most felszállt a füst: az elmúlt napokban részvényfelvásárlásba kezdő titokzatos vevő mögött ugyanis az az Oman Oil Company áll, amely a Mol vezetésével teljes egyetértésben az év elején már több mint 8 százalékot vásárolt az olajtársaságból. (Hogy ezért cserébe mit ad a Molnak, egyelőre nem derült ki.) A Mol tőzsdei bejelentése szerint az Oman Oil (Budapest) Ltd. - koráőbbi közlések szerint az ománi cég leányvállalata - tegnap 15,4 százalékra növelte szavazati jogát a Molban. A vevőnek a mostani bejelentés alapján ezt megelőzően 8,4 százaléknyi Mol-részesedése volt.


Az Oman Oil december 18-án mintegy 7,3 millió darab Mol-részvényt szerzett - derül ki az iratból. Azt egyelőre nem tudni, ki volt az eladó. (Ha nagyobb tulajdonos vált meg részétől, és ezzel például 5 százalék alá került, azt is be kell jelenteni.) Az elmúlt napok piaci pletykái szerint a vásárlást "könyvépítéses módszerrel", részvényenként 12600 forintos áron hajtották végre. Ez ugyan jóval magasabb, mint a napi részvénykurzus, de töredéke az ez év eleji ügyletnél alkalmazott árnak.

(NOL-MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.