A vagyontanács támogatja a Bábolna Ménesbirtok stabilizálását

Támogatta a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. gazdálkodásának stabilizálását a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) szerdai ülésén.

Az erről szóló közleményben megjegyzik, hogy a tanács, a tulajdonosi jogok gyakorlójaként, elkötelezett a ménesbirtok tevékenységének magas színvonalú fenntartása, a magyar lótenyésztés hagyományainak ápolása mellett. A ménesbirtok feladata elsősorban a génmegőrzés, az évszázadok óta honos, genetikailag tiszta bábolnai arab (1978 óta ismert nevén a shagya-arab) fajta megőrzése és tenyésztése. Mintegy 450 lovat számláló élő génbank található Bábolnán, a Ménesbirtok Kft.-hez tartozik ezen kívül a Szapáryak műemlék kastélya is.

A tartós állami tulajdonban álló társaság idegenforgalmi szerepe is jelentős, és a lovassport szempontjából is nélkülözhetetlen nemzeti érték. Az NVT megtárgyalta a társaság idei üzleti tervét, valamint hozzájárult az E.ON Energiaszolgáltató Kft.-vel kötendő, úgynevezett teljes ellátásról szóló villamos energia adás-vételi szerződés megkötéséhez is. A szerződés az NVT véleménye szerint hozzájárulhat a bábolnai cég stabil gazdálkodásához.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.