Az NFM visszautasítja Holoda Attila nyilatkozatát

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) visszautasítja Holoda Attila volt energiaügyi helyettes államtitkár lapunknak adott nyilatkozatát: nem "bizonyos érdekkörök", hanem az emberek, a lakosság, a fogyasztók érdekében tevékenykednek - hangsúlyozzák.

Az NFM határozottan visszautasítja Holoda Attila korábbi helyettes államtitkár általánosságban megfogalmazott nyilatkozatát – közölte a volt energiaügyi helyettes államtitkárral készült interjúnk kapcsán a minisztérium.

A tárca döntéseit a kormány gazdasági programjának megfelelően hozza meg, intézkedéseit az ország lakosságának egésze érdekében teszi meg, nem pedig "bizonyos érdekkörök" szempontjainak figyelembe vételével, ahogyan a mindössze három hónapot a minisztériumban eltöltött államtitkár utal rá – fogalmaznak.

Ugyancsak visszautasítjuk a volt helyettes államtitkár energiapolitikai döntésekkel és rezsicsökkentéssel kapcsolatos állításait is – írják. Véleményével szemben az NFM az energetikában a fogyasztói érdekek érvényesítésére törekszik. Aligha vitatható, hogy a 2010-ig folyamatosan növekvő energiaköltségek a hazai jövedelmek mellett csak sok lemondás árán kigazdálkodható terhet jelentettek a magyar családok, és különösen az egyedül élő idősek számára.

A kormány a szolgáltatók túlzott erőfölényét a rezsi fokozatos csökkentésével, a szociális közműszolgáltatás kialakításával mérsékli, ésszerű keretek közé szorítja. A szaktárca ebben a munkában az emberek érdekeit mindig a vállalati szempontok elé helyezte, és ettől a gyakorlattól a továbbiakban sem hagyja magát eltéríteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.