Az Infiniti begördült Magyarországra

A Nissan luxusautómárkáját, az Infinitit bevezetik a magyar piacra, a forgalmazó Gablini cégcsoport évi 60-80 darabos forgalommal számol. Gablini Gábor cégtulajdonos szerint a luxusautók kereslete a válság ellenére sem csökkent Magyarországon. Angliában viszont komoly visszaesést tapasztaltak.

Várhatóan májusban gazdára találhat a Magyarországon új luxus autómárka, az  Infiniti első darabja - jelentette be a márka magyarországi  forgalmazója, a Gablini cégcsoport fő tulajdonosa budaörsi  sajtótájékoztatján.
A Nissan prémium kategóriájú márkájának kizárólagos forgalmazásáról az idén márciusban írták alá a szerződést az  Infiniti Europe-pal a Genfi Autószalonon, a szerződés 2013-ig szól -  emlékeztetett Gablini Gábor. Elmondta, hogy a megállapodás szerint az Infiniti magyarországi  központja Budaörsön épül fel, de a Váci úton is lesz bemutatótermük  még az idén - írja az MTI.

A cégvezető reményei szerint az első évben 60-80 Infinitit értékesítenek, majd öt év alatt legalább 200-300 darabra emelkedhet az éves értékesítési darabszám. Jelenleg a prémium kategóriából a különféle márkákból összesen évi 10 ezer darabot adnak el  Magyarországon.

A Gablini cégcsoport új- és használt autók értékesítésével foglalkozik, tavaly 1650 új és 600 használt autót értékesítettek. Tavalyi árbevételük 8 milliárd forint volt, ami jelentősen  meghaladja a 2007-es 6,5 milliárd forintot. A cég tulajdonosa  elmondta, hogy miközben általában érzik a gazdasági válság hatását  az értékesítés csökkenésében, a prémium kategóriában ez nem mutatkozik.

Nem így Nagy-Britanniában, ahol Bentley-k, Ferrarik és Maseratik  eladására szakosodott luxusautó-kereskedő, HR Owen 2008-as adózás előtti nyereségének megfeleződéséről számolt be. Ahogy mélyül a válság, úgy csökken a forgalmunk és esik vissza a profitunk - ismerte el közleményében a cég. A tavalyi árbevétel 8 százalékkal 144 millió fontra esett vissza, míg a nyereség ennek az egy százada, 1,4 millió fontot tett ki. A HR Owennél ennek ellenére bíznak a jövőben:  John MacArthur elnök szerint stabil és jól pozícionált a helyzetük  a brit piacon, s ez hosszú távon derűlátásra ad okot. Még akkor is, ha a cég készpénzállománya a 2007 végi 10,1 millió fontról 2008 végére 1,8 millió fontra apadt - írja a Reuters.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.