Az FHB megvenné az Allianz Bankot

Az FHB átvenné a magyar Allianz Bankot - erről írt alá szándéknyilatkozatot a két társaság. A jövőben a két pénzügyi csoport Magyarországon egymás termékeit kínálja.

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. részvénycserével átvenné az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-től az Allianz Bank Zrt. részvényeinek 100 százalékát - derül ki a két társaság csütörtökön kiadott közös közleményéből.

A tervezett tranzakció sikeres lezárása eredményeképpen a kibővített szolgáltatásokat több mint 70 fiókban érhetnék el az Allianz csoport és az FHB csoport ügyfelei.

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. és az FHB Jelzálogbank Nyrt. csütörtökön írta alá a szándéknyilatkozatot hosszú távú kizárólagos stratégiai együttműködés kialakításáról, valamint az Allianz Bank Zrt. tulajdonosváltásáról.

A szándéknyilatkozat alapján kialakítandó hosszú távú stratégiai együttműködés az FHB csoport és a magyarországi Allianz csoport között a banki és biztosítási termékek mellett kiterjedne a két pénzügyi csoport által jelenleg értékesített többi termékre is.

A banki együttműködés keretében az Allianz Hungária Biztosító Zrt. értékesítené az FHB csoport banki, életjáradéki és ingatlan befektetési termékeit, míg a biztosítói együttműködés keretében az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. fiókhálózatán keresztül értékesítené a magyarországi Allianz csoport biztosítói, nyugdíj- és egészségpénztári, valamint befektetési termékeit. Az Allianz csoport és az FHB csoport kizárólagosságot vállalna az egymás termékeinek értékesítésére.

A további tárgyalások után a végleges szerződéseket várhatóan 2010. júliusában aláírják a felek. A tranzakció jelen fázisában az ügylet egyéb részleteiről további információt nem közölnek.

A társaságok szerint július 1-jei hatállyal új vezérigazgató irányítja az Allianz Bank Zrt.-t Kozák Judit vezérigazgató-helyettes személyében, aki Hegyi Gábor elnök-vezérigazgatót váltja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.