Az exportcégek a legnyereségesebbek

Minél többet gyártott kivitelre, annál jelentősebb nyereségre volt esélyes a HVG által ismét összeállított 500 legnyereségesebb hazai vállalat zöme.

Már-már tankönyvszerű összefüggés rajzolódik ki az exportarány és a nyereség mértéke között - foglalja össze a HVG az 500 legnyereségesebb vállalat általa idén is összeállított rangsorának tapasztalatait.

A rangsor harminc állami tulajdonú vállalata egy év alatt megnégyszerezte adózott eredményét. Igaz, ennek egy jelentős része a MÁV 50 milliárdos állami támogatásából adódott.

A rangsor 470 nem banki szereplője 21 százalékos nyereséggyarapodásnak örvendhetett, míg a 30 bank nyeresége valamelyest csökkent. Egy év alatt 11 hitelintézet esett ki a rangsorból és hét került be.

A nagy vesztes a távközlés és a posta, melynek öt cége 71 százalékos össznyereségcsökkenést szenvedett el, igaz, ennek legnagyobb részét a Magyar Telekom hozta.

Az adók eme kör nyereségének 52 százalékát vitték el. E tekintetben a második a pénzügyi szektor 21 és az energetika 18 százalékkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.