Az Év Bortermelője címre öten esélyesek

Megvannak az idei "Év Bortermelője" címének jelöltjei, november 8-án lezárult a szakmai megmérettetés első fordulója, és kiderült, hogy ki az az öt borász, aki a legtöbb jelölést kapta - tájékoztatott a Magyar Bor Akadémia.

A címre 59 borász kapott jelölést, közülük a legtöbbet - abc sorrendben - az első öt helyre: Áts Károly, a Tokaji borvidékről, Dúzsi Tamás, a Szekszárdi borvidékről, Gálné Dignisz Éva, a Kiskunsági borvidékről, Légli Ottó, a Balatonboglári borvidékről és Vida Péter, a Szekszárdi borvidékről.

A megmérettetés második fordulójában a Magyar Bor Akadémia tagjai döntik el szavazással, hogy az öt jelölt közül ki legyen 2010-es év "Év Bortermelője". Az eredményhirdetés december elején lesz.

Az idei szüretből származó bor mennyisége - az MTI korábbi információi szerint - az előzetes becslések alapján nem haladja majd meg a 2,5 millió hektolitert a tavalyi, mintegy 3 millióval szemben. A szakemberek úgy vélik: az idei bor minősége is igen változó lehet - mégy egy-egy borvidéken belül is - főként a szélsőséges időjárás miatt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.