Az euróválság a legnagyobb globális kockázat

Moody's szerint a korábban várt 5,8-6 százalékos reálnövekedés szerint jövőre csak 5,2-5-7 százalékkal nőnek átlagosan a felzárkózó gazdaságok.

Az euróövezeti adósságválság az idei év első felében a felzárkózó európai gazdaságok növekedésére gyakorolta a legközvetlenebb negatív hatást, ám most már egyre több jel utal arra, hogy a tovaterjedő hatások miatt a legnagyobb felzárkózó gazdaságok növekedési lendülete is kifulladóban van - állapította meg a csütörtökön Londonban ismertetett féléves világgazdasági értékelésében a Moody's Investors Service, amely szerint továbbra is az euróválság jelenti a legnagyobb kockázatot a globális növekedésre.

A világ legnagyobb hitelminősítő és pénzügyi-gazdasági elemzőcége 16 oldalas új helyzetértékelésében emiatt jelentősen visszavette a húsz vezető gazdasági hatalom (G20) csoportjába tartozó felzárkózó gazdaságok növekedési előrejelzését. A Moody's felülvizsgált prognózisa szerint ezek a gazdaságok az idén átlagosan 5,2 százalékkal, jövőre 5,7 százalékkal növekedhetnek.

A ház eddig 5,8 százalékos, illetve 6,0 százalékos átlagos reálnövekedést várt a G20-csoport felzárkózó gazdaságaiban erre a két évre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.