Az Európai Bizottság is segíti az Opel megmentését

Az Európai Bizottság, házigazdaként, az uniós államok gazdasági és ipari minisztereinek részvételével találkozót hívott össze Brüsszelbe péntek kora délutánra: ezen az Opel és európai üzemei jövőjével kapcsolatos kormányzati erőfeszítéseket koordinálnák. Az amerikai anyavállalat, a General Motors (GM) tisztviselői nem lesznek jelen.

A GM Európában Németországban, Belgiumban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Ausztriában, Lengyelországban, Svédországban, Spanyolországban és Magyarországon folytat tevékenységet. Brüsszeli csütörtöki sajtótájékoztatóján Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter megerősítette, hogy Magyarország is képviselteti magát a másnapi találkozón.

Ő is úgy vélte, hogy szükség van az érintett tagországok erőfeszítéseinek összehangolására. Magyarországon a beszállítókat is figyelembe véve több mint 60 ezer embert érint az Opel sorsa. Peter Hintze német gazdasági miniszterhelyettes Brüsszelben úgy fogalmazott, valamennyi érintett uniós tagállamnak állami segítséggel is hozzá kell járulnia a hosszú távú megoldás megtalálásához.

Az Európai Bizottság szóvivője ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy az Opelt segítő állami támogatások nem mehetnek más cégek rovására. Brüsszel szigorúan figyelni fog ezzel kapcsolatos szabályainak betartására - hangoztatta Jonathan Todd.
Hozzátette, hogy a bizottság és a német hatóságok szoros kapcsolatban állnak ebben a témában.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.