Az euró 270 forint fölött

Negatívra vált a befektetői hangulat Európában, csökkenni kezdtek a tőzsdeindexek és gyengülésnek indultak a térségbeli devizák, az euró 270 forint fölé erősödött pénteken kora délután.

Az európai tőzsdei kereskedés még az előző napok árfolyam veszteségeit kihasználó felvásárlási nyomással indult, ez azonban hamarosan átadta a helyét a nyersanyag ágazati és banki papírok által vezetett árfolyamcsökkenésnek. A nyersanyag ágazati papírok az ismét csökkenő olajárakat követve kezdtek gyengülni.

A WTI nyersolaj jegyzés ismét 77 dollár alá, a Brent jegyzés 78 dollár alá süllyed a csütörtöki 2 százalékos áresést és az ázsiai kereskedési szakaszban bekövetkezett enyhe pozitív korrekciót követően.

A dollár erősödött, ami árfolyam gyengülést vont maga után a térségbeli devizák, a zloty, a cseh korona és a forint esetében is.

A cseh jegybank alelnöke Miroslav Singer alacsonyabb jegybanki kamat szükségessége mellett szólalt fel, ami a cseh korona árfolyamában - a többi tényezőkkel együtt - 1,2 százalékos árfolyam veszteséget idézett elő. A zloty és a forint gyengüléséhez így a cseh korona is hozzájárult.

A forint árfolyama átmenetileg átlépte a 271 forintos euró árfolyam küszöböt, majd korrigált. Fél kettőkor 270,12 forinton állt a jegyzés a délelőtti 267,60 forinttal szemben. A forint gyengülésével szemben 270 és 271 forintos euró árfolyamoknál látnak a kereskedők erős technikai ellenállást.

A dollárt fél kettőkor 182,17 forinton jegyezték 1,4821 dolláros euró árfolyam mellett, szemben a délelőtt háromnegyed tízkor tartott 179,62 forinttal és 1,4897 euró/dollárral.

A svájci frank 178,51 forint a reggeli 177,00 forint után, 100 japán jen 204,75 forint 202,10 forint után.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.