Az EU is korlátozná a bankárbéreket

Hasznos lenne, ha az Európai Unió tagállamai is követnék az amerikai példát, ami a bankvezetők fizetésének radikális csökkentését illeti. Természetesen azoknál a pénzintézeteknél tehetnének „sapkát" a fizetésekre, amelyek az állami bankmentő programokból jelentős támogatásokban részesültek.

Hasznos lenne, ha az Európai Unió tagállamai követnék az amerikai példát, ami a bankvezetők fizetésének radikális csökkentését illeti. Természetesen azoknál a pénzintézeteknél tehetnének „sapkát" a fizetésekre, amelyek az állami bankmentő programokból jelentős támogatásokban részesültek.

Jonathan Todd, az Európai Bizottság szóvivője jelezte: az unió kormánya melegen üdvözölné a fizetések és juttatások maximálását. Arról nem szólt, hogy a bizottság szerint mekkora jövedelemmel kellene beérniük a bankároknak, az az egyes országok saját kormányaira lenne bízva. Mint ismert, Barack Obama félmillió dollárban - mostani árfolyamon átszámítva 114 millió forintban - szabta meg a kisegített pénzintézeteknél adható vezetői fizetések maximumát - írja a Reuters.

A bizottsági szóvivő szerint a jövedelemcsökkentés eredményeként a most kisegített bankok előbb tudnák visszafizetni az államtól kapott támogatást, és ez mindenkinek a hasznára válna. A bankok ismét teljesen a saját lábukra állhatnának, nem szorulnának az állam gondoskodására.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.