Az Erstének is hoz pénzt a londoni járat

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 100 millió eurós hitelt nyújt az Erste Bank Hungary Nyrt. számára a kis- és középvállalkozások (kkv) finanszírozásához - közölte az Erste, amely az OTP után a második bank, amely pénteken pénzt kapott Londonból.

A londoni székhelyű EBRD-vel kötött hitelkeret-szerződés esetenként maximum 1,5 millió euró értékű kölcsön felhasználását teszi lehetővé azon  független magyarországi kis- és középvállalkozások számára, amelyek  legfeljebb 249 alkalmazottat foglalkoztatnak, és forgalmuk nem haladja meg az 50 millió eurót.

Az Erste Bank Hungary Nyrt.-nek nyújtott EBRD-hitel részét  képezi az EBRD, a Világbank és az Európai Beruházási Bank február végén nyilvánosságra hozott közös kezdeményezésének, amelynek  értelmében 24,5 milliárd euró értékű finanszírozást nyújtanak a  régió bankszektora és ezáltal a pénzügyi válság sújtotta reálgazdaság megsegítésére.

Magyarországi működésének megkezdése óta az EBRD 2,6 milliárd  eurót meghaladó értékben finanszírozott több mint száz projektet az infrastruktúra, valamint a vállalati, energia és pénzügyi szektor területén. Az Erste Bank Hungary Nyrt. közel 900 ezer ügyfelet szolgál ki 203 egységből álló országos fiókhálózatán keresztül. A hitelintézet  mérlegfőösszege 2008. december 31-én elérte a 2630 milliárd forintot, nettó nyeresége pedig 32,3 milliárd forint volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.