Az Elmű-ÉMÁSZ befeszült a Díjnettől

Az Elmű-ÉMÁSZ-nak nagyon nem jön be, hogy noha felbontották szerződésüket a Díjnettel, az kerülőúton továbbra is beszedné az áramszolgáltató online számláit.

Az Elmű-ÉMÁSZ megdöbbenéssel értesül arról, hogy a Díjnet Zrt. az elmúlt napok során e-mailben tájékoztatta az ügyfeleket: az áramtársaság által kibocsátott elektronikus számlák a jövőben is elérhetők és kifizethetők a Díjnet rendszerén keresztül - közli fogyasztóival az áramcsoport.

Ismét rögzítik: a Díjnettel kötött számlázási szerződésük január 15-én megszűnt. Azóta a számlákat csak saját online felületükön mutatják be - a ker.elmu.hu, illetve a ker.emasz.hu címen -, és ott is lehet azokat elektronikus úton kifizetni.

A Díjnet mostani ajánlatát nem egyeztette az Elmű-ÉMÁSZ-szal, a megoldásért az Elmű-ÉMÁSZ nem vállal garanciát - szögezik le.

Az áramszolgáltató szerint a Díjnet ajánlata - melyben a rajtuk keresztüli fizetés érdekében arra kérik a fogyasztókat, hogy a számlákat az áramszolgáltató internetes felületén irányítsák át a Díjnet rendszerébe - üzleti titkokat és személyes adatvédelmi előírásokat sért.

A cég leszögezi: ha a fogyasztó egy "harmadik fél" rendszerén keresztül tartja velük a kapcsolatot, úgy már nem fogadhatja közvetlenül a bejelentéseket, felszólításokat, kikapcsolási értesítéseket, hírleveleket, igazolásokat és az Elmű-ÉMÁSZ üzeneteit. Az ebből adódó kellemetlenségeket, kockázatokat a "közvetítővel" szerződő ügyfelek viselik.

A nemrég az FHB és az állami Magyar Posta áttételes tulajdonába került Díjnet másfél héttel a szerződés lejárta után, most hétvégén tájékoztatta elektronikus levélben az Elmű-ÉMÁSZ online ügyfeleit: a két társaság közötti 15-i szerződésbontás ellenére a fogyasztók továbbra is fizethetik a náluk nyilvántartott rezsiszámlákkal - például víz-, gáz- vagy kábeltévédíjjal - együtt a fővárosi vagy észak-magyarországi áramszámlákat is. Majtényi Kálmán, a Díjnet vezérigazgatója ennek kapcsán lapunknak elismerte, hogy a szerződésbontást követően fejlesztőik rohammunkában dolgoztak ki egy, a két cég között szerződést nem igénylő megoldást. Ehhez az ügyfélnek egyszer az Elmű-ÉMÁSZ saját felületén online számláit át kell irányítania a Díjnet rendszerébe - tette hozzá. Indoklása szerint ezt saját érdekükben tették: azért, hogy továbbra is teljes körű szolgáltatást nyújthassanak ügyfeleiknek. Az új rendszerért, amelyről szavai szerint előzetesen igenis tájékoztatták az áramtársaságot, szerződés híján nem kérnek pénzt az Elmű-ÉMÁSZ-tól, sőt a hozzájuk befolyó áramdíj továbbutalásának tranzakciós illetékét is átvállalják.

Szakértők szerint az Elmű-ÉMÁSZ a Díjnet által kihasznált átirányítási lehetőséget internetes felületén megszüntette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.