Az egészséges öregedés titkát kutatja a Nestlé

A Nestlé a hélten nyitotta meg az első, Japánban található kutató egységét a Tokiói Egyetemen.Az együttműködés, amely része a Nestlé svájci központú Science and Research hálózatának, különös hangsúlyt fektet majd az egészséges öregedés és táplálkozás kapcsolatára.

A Nestlé és a Tokiói Egyetem együttműködését erősíti a 2009. június 1-én induló ’Ételt az Életért’ (Food for Life) projekt is, amelyet a Tokiói Egyetem elnöke, Junichi Hamada és a Nestlé Science and Research vezetője, Peter van Bladeren jelentettek be. A tervek szerint a vállalat és az egyetem közösen fogja vizsgálni a táplálkozás és az egészség viszonyát a 21. században, valamint egészségmegőrző élelmiszerek fejlesztését célozza meg. Kiemelt téma lesz az egészséges öregedés.

A népesség öregedése nem csupán Japánt érinti, hanem világszintű probléma. Ezért a tapasztalat és a tudás megosztása a termékfejlesztések során minden piacon érezteti majd pozitív hatását.

„A magyar Nestlé a nemzetközi hálózat részeként első kézből értesül a központoktól a legfrissebb kutatási eredményekről, innovációkról, melyeket a szerencsi Érzékszervi Laborban és a budapesti Fejlesztő Konyhában folyamatosan alkalmaz” – mondta Suhajda Krisztina, a Nestlé Hungária kommunikációs vezetője.

A Nestlé az elkövetkezendő három évben 900 000 svájci frankot fektet a programba, többek között egy támogatott tanszék alapítására. Az együttműködés keretében ideiglenesen a lausanne-i Nestlé Research Centre-ből is érkeznek majd kutatók a Japán egységhez. A Nestlé az első élelmiszeripari, egészség és wellness cég Japánban, amely Ázsián kívülről támogatja a Tokiói Egyetem akadémiai programjait.

A Nestlé működteti napjainkban a világ legnagyobb magántulajdonú élelmiszeripari kutatóközpont-hálózatát, melynek vezetője a lausanne-i Nestlé Research Center. A hálózat nem csak a cég termékeinek fejlesztéséhez járul hozzá, hanem aktív szereplője a nemzetközi tudományos életnek is.

Világszerte 27 kutatási, fejlesztési, technológia központtal rendelkezik, ahol hozzávetőlegesen 5000 embert foglalkoztat. A vállalat belső innovatív adottságait más neves cégekkel történő innovációs társulásokkal bővíti ki, emellett 300 külső kutatóegységgel, ezen belül egyetemekkel is, folytat együttműködést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.